Gardinskola -veckband och fingerkrokar

Fingerkrok och veckband är det vanligaste sättet att montera en gardin på i hemmiljö. Det är ett flexibelt system där du kan ändra utseende och funktion beroende på vilken slags krok du väljer och på vilket sätt du krokar i dem i gardinen.

Fingerkrokar

För att skapa en perfekt gardinupphängning använder vi oss av ett system som involverar fingerkrokar och veckband i överkanten. Detta är en metod som inte bara ger gardinerna en elegant finish utan ger också möjlighet att skapa olika typer av rynkningar för att passa din önskade estetik. Ett enkelt och flexibelt system!

Veckbandet är placerat på baksidan högst upp på gardinen, och det är här fingerkrokarna kommer in i bilden. Dessa krokar träs genom små fickor i veckbandet, och valet av krok påverkar hur rynkade eller släta dina gardiner kommer att vara.

Här är de olika alternativen fingerkrokar att välja på:

1-fingerkrok:

-Ger möjlighet till en mer avslappnad look.

-Tyget kan dras ut helt, vilket skapar en nästan slät yta och du kan utnyttja tygets fulla bredd.

-Gardinen kan även dras ihop och veckas för parkering på sidan av fönstret.

2-fingerkrok:

-Ger konstanta veck längs hela gardinen.

-Skapar en jämn och symmetrisk rynkning.

-Välj att kroka med en ficka i vecket för större veck.

4-fingerkrok:

-Liksom 2-fingerkrok skapar 4-fingerkrok konstanta veck längs gardinen.

-Kan krokas med ett tre små veck, eller större motveck.

-Ger en fylligare och mer dramatisk effekt, perfekt för rum där du vill ha en mer formell touch.

Gardinskola -veckband och fingerkrokar på Youtube med Kajsa!

Har du sett att vi har en YouTube-kanal?

Klicka på bilden nedan så kommer du till Kajsas gardinskola. Här lär du dig mer om olika skenor, veckband, gardinuppsättningar.

Flexibelt system

Valet av fingerkrokar öppnar upp för en mängd olika möjligheter och ger dig flexibilitet att skräddarsy gardinens utseende och känsla efter ditt rum samt din personliga stil. Om du strävar efter en mer avslappnad och naturlig look kan du enkelt välja enfingerkrok. Å andra sidan, om du föredrar en mer strukturerad och formell atmosfär, är 2- och 4-fingerkrokar utmärkta alternativ.

Således genom att experimentera med olika typer av fingerkrokar kan du skapa den perfekta balansen mellan avslappnad och elegant stil, vilket innebär att det är möjligt att anpassa ditt rum efter dina önskemål. Att välja den rätta typen av fingerkrok är nyckeln när du vill ge ditt rum den exakta atmosfär du strävar efter. Så när du närmar dig stunden att hänga upp dina gardiner, överväg noga vilken typ av fingerkrok som bäst passar för att uppnå den önskade effekten.

Det finns en uppsjö av olika tyger för gardiner på Tygverket. Förutom upphänging så är det tygernas egenskaper bestämmer fallet, tjockleken och uttrycket på det färdiga resultatet.

Exempelvis på bilden till vänster syns ett draperi i belgiskt linne monterat med 1-fingerkrok i utdraget läge. Därefter på bilden till höger syns ett blommigt gardintyg och ett tunt vitt linnetyg monterade med 2-fingerkrok. Den vita linnegardinen är utdragen till max och där syns dom konstanta veck som bildas.

T ex kan du sy mörkläggande gardiner med fingerkroksupphängning. Dessutom gardiner i tjockare ull eller annat kraftigare tyg kan väljas för att få en ljuddämpande effekt. Likaså om du vill ha tunna, skira gardiner som är mer transparenta så passar även fingerkroksmontering bra.

Följ och tagga oss gärna!

Det är ju så roligt att se vad tygerna i våra butiker blir i slutändan! Om du mixat & matchat med något eller några av våra tyger, tagga oss gärna (@tygverket) på Instagram eller Facebook!

 

 

 

Sammantaget för att skapa den perfekta gardinupphängningen kräver en noggrann förståelse för såväl veckbandets som fingerkrokarnas roll. Dessa två centrala element samverkar för att inte bara ge ett stilfullt uttryck, utan också möjliggöra varierande mönster av rynkningar.

Därför är det enkelt att sy på det längs överkanten av gardinen. Därefter är det en smidig process att trä i fingerkrokarna och därigenom skapa den eftersträvade perfekta rynkningen.

Vidare när det kommer till fingerkrokarna finns det en mängd olika alternativ att utforska, såsom 1-fingerkrok, 2-fingerkrok och 4-fingerkrok. Detta ger möjligheten att anpassa gardinens rynkning och effekt efter önskad stil och atmosfär.

Alltså genom att välja olika fingerkrokar kan du skapa allt från en avslappnad till en formell atmosfär, vilket ger dig flexibilitet i att anpassa gardinens utseende efter ditt rum och din personliga stil.

Således är flexibilitet och anpassning nyckelorden när det gäller fingerkrokarna. Använd dem för att justera rynkningen och skapa ett estetiskt uttryck som harmoniserar perfekt med ditt hem och din unika stil.

Genom att förstå det harmoniska samspel mellan veckband och fingerkrokar kommer du kunna skapa gardinupphängningar som inte bara är funktionella utan också estetiskt tilltalande. Sammanfattningsvis kan du utforska olika breddvariationer och anpassningsmöjligheter för att hitta den ultimata kombinationen som passar bäst för ditt hem.

BetalsättI vår webbshop kan du betala med Visa, Mastercard, American Express, Swish eller på faktura. Betala direkt eller på delbetalning och få dina varor levererade till närmaste utlämningsställe eller direkt hem till dig. För företag kan vi leverera direkt till leveransaddressen.

Du kan även beställa hemleverans eller välja att hämta upp dina varor i någon av våra butiker.

 

Kontaktuppgifter

Butiksadress:
S:t Paulsgatan 3 & 19
Stockholm

08-714 99 11
St. Paulsgatan 3: [email protected]
St. Paulsgatan 19: [email protected]

ÖPPETTIDER

Mån-Fre: 11-18
Lördag: 11-16
Söndag: 12-16

Öppettider helgdagar

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

Mailaddress:
 
 

Du kan såklart när som helst avbryta din prenumeration!

Läs mer om hur vi hanterar dina uppgifter här.

Copyright © 2009-2024 tygverket | E-post: [email protected] | Telefon: 08-7149911


Lägger till i kundvagnen

  • x