Gardinskola -waveband

Wavesystemet skapar en vacker vågning av tyget och ger ett stilrent och lyxigt uttryck. När du har ont om plats på bredden, t ex om du har stora fönster med lite utrymme på sidorna för att parkera gardinen så är wavesystemet riktigt bra. Den vågiga veckningen packar nämligen ihop mycket tyg på liten yta. Däremot tar vågorna ganska mycket plats framför och bakom skenan, så om du har ett rum med lite yta djupet, t ex på grund av fönsterbräda eller elementskydd så är det bättre att välja ett annat system.

Bilderna visar exempel på wavegardiner. Uppenbarligen finns det många olika tyger som passar för wavegardiner på Tygverket. Exempelvis om du vill ha kraftiga och lite ljuddämpande textilier så är ett ulltyg bra att välja eller ett tjockt mörkläggningstyg. Däremot om du hellre önskar transparenta gardiner så finns det mycket att välja på t ex Trevira CS, franskt linne och voile eller kanske något mittemellan i bomull eller lin. T ex på bilden till vänster och i mitten syns lite tyngre och kraftigare exempel i ull, men det går lika bra att sy wavegardiner i skira lätta tyger som bilden längst till höger visar.

Band och krokar

Wave systemet har band med många små fickor för stor flexibilitet. Du bestämmer hur långt du vill ha mellan krokarna och på så sätt avgörs storleken på vågorna. Krokarna kan hängas på lösa glid i skenan, eller med glid på snöre.

waveband

Wavebandet har tätt mellan fickorna för stor valmöjlighet när du bestämma storlek på vågorna.

rynkbandskrok

Krokarna är små, kallas även "räkor", träs in i fickan på wavebandet och snurras ett halvt varv neråt. På så sätt hoppar kroken inte ut så lätt.

waveband med krok

Vi syr med waveband i överkant. Det sitter på baksidan högst upp och du trär i krokarna
med jämna mellanrum i bandet för att få rätt vågning.

tips när du ska mäta för wavegardin

gardinskola -wave

fler tips

gardinskola -wave

regelbundna vågor

Det fiffiga med wavesystemet är att det går att kombinera med glid på snöre. Dessa träs in i skenan och finns till alla våra standardskenor. Snöret gör så att gliden får ett konstant och jämnt mellanrum mellan vågorna när tyget dras ut. Det skapar ett stilrent och enhetligt uttryck.

glid på snöre till 2001-skena

Passar endast till vår 2001-skenan, den kan monteras i tak eller på vägg. Skapar konstanta och regelbundna vågor.

glid på snöre till takskena

Passar även till våra kraftigare skenor som kan monteras i tak eller på vägg. Skapar konstanta och regelbundna vågor.

kroka

Kroka gardinen med "rynkbandskrok" med jämna mellanrum, trä i fickan och snurra runt.

Gardinskola -krok och glid på Youtube!

Har du sett att vi har en YouTube-kanal?

Klicka på bilden nedan så kommer du till våra shorts där vi visar hur du monterar wavegardiner på skena. Notera att du behöver putta gardinvågorna manuellt efter att du hängt upp dem, så att varannan våg kommer framåt och varannan bakåt så att du får en jämn vågning.

Modern design

Många inredare väljer wavesystemet pga dess moderna utseende och sobra design. Således är wave populärt i offentliga lokaler, men det är även uppskattat för hemmiljö. Vill du ha hotellkänsla i ett rum är wavesystemet lösningen för dig!

Ytterligare är det viktigt att notera att wavegardiner kanske inte är det bästa valet för dem som behöver maximal mörkläggning, eftersom det kan finnas synliga glipor längs överkanten. En kreativ lösning för detta är att kombinera gardinerna med en kornisch upptill. Genom att använda en kornisch kan du effektivt dölja eventuella glipor och skapa en mer enhetlig och stilren look.

Vidare är det värt att nämna att tyget alltid hamnar under skenan, följaktigen om du vill att skenan inte ska synas är det bättre att välja ett system som kan täcka skenan t ex veckband.

Följ och tagga oss gärna!

Det är ju så roligt att se vad tygerna i våra butiker blir i slutändan! Om du mixat & matchat med något eller några av våra tyger, tagga oss gärna (@tygverket) på Instagram eller Facebook!

 

 

 

BetalsättI vår webbshop kan du betala med Visa, Mastercard, American Express, Swish eller på faktura. Betala direkt eller på delbetalning och få dina varor levererade till närmaste utlämningsställe eller direkt hem till dig. För företag kan vi leverera direkt till leveransaddressen.

Du kan även beställa hemleverans eller välja att hämta upp dina varor i någon av våra butiker.

 

Kontaktuppgifter

Butiksadress:
S:t Paulsgatan 3 & 19
Stockholm

08-714 99 11
St. Paulsgatan 3: [email protected]
St. Paulsgatan 19: [email protected]

ÖPPETTIDER

Mån-Fre: 11-18
Lördag: 11-16
Söndag: 12-16

Öppettider helgdagar

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

Mailaddress:
 
 

Du kan såklart när som helst avbryta din prenumeration!

Läs mer om hur vi hanterar dina uppgifter här.

Copyright © 2009-2024 tygverket | E-post: [email protected] | Telefon: 08-7149911


Lägger till i kundvagnen

  • x