Äntligen är de här!

Några gånger om året beställer vi tyger av fantastiska kvaliteter från vår italienska modetygsleverantör. Det är tyger som blivit över i produktionen, så kallad deadstock, nya tyger som är från tidigare säsonger. Istället för att slängas, kan vi köpa in dem och erbjuda otroliga tyger från high-fashion-brands till bra priser. Bättre för oss, dig och mijön!

Underbara Tyger

Denna gång har vi slagit på stort och inte mindre än 217 rullar har vi packat upp, prismärkt och ligger nu redo i våra butiker. Fintyger i alla möjliga (och omöjliga) material. Vi har t ex en bunt med ormskinnsimitation i läckra färger, ett gäng svala linnetrikåer, massvis av krispig skjortbomull, fräcka rutor,  klassiska ulltyger, maffiga fuskpälsar, siiiiden, sammet, men ingen trasa eller lump! Nä, nä, bara bästa kvalitet från märken som bl a Dior, Gucci, Prada, Balenciaga, Max Mara, men till rimligare priser så även vi dödliga typer kan få chansen att frappera oss i lyx. Vi brukar säga att det är bättre än julafton när vi packar upp dessa. Välkommen in och fynda!

Nya Varor

I Webbshoppen

Vi lägger upp varorna i webbshoppen så fort vi hinner med. Allt ska fotas, beskrivas och läggas upp. Håll utkik efter en liten italiensk flagga under knappen "nya varor", klicka så ser du alla nya varor allt eftersom de dyker upp. De finns också senare att hitta under rubriken "Italienska Modetyger"

Livesändning på instagram 14/3

För att närmare presentera tygerna så kommer vi lägga upp en live som sänds direkt via vår Instagram.Då vi pratar lite om vilka material och vad som passar sig att sy av tygerna. Ibland kan det vara lättare att se hur ett tyg för sig med rörlig bild. Efter livesändningen läggs hela filmen upp i vårt flöde för de som missar livetillfället. Så håll koll på @tygverket på Instagram för fler uppdateringar!

Vad är då Deadstock?

Deadstock-tyg är ett material som har tillverkats, men som av olika anledningar inte har sålts eller använts. Det kan handla om överskottsmaterial från tillverkningsprocesser, eller tyg som har blivit över från tidigare säsonger eller kollektioner. Istället för att kassera dessa material kan de användas för att skapa nya plagg, vilket är en hållbar lösning som minskar mängden avfall och resursanvändning.

En av de största fördelarna med deadstock-tyg är dess miljövänlighet. Modeindustrin är en av de mest resursintensiva branscherna i världen och står för en stor del av den globala avfallsproduktionen. Genom att använda deadstock-tyg minskar man behovet av att tillverka nya material, vilket i sin tur minskar miljöpåverkan genom att spara på energi, vatten och råvaror.

En annan fördel med deadstock-tyg är dess unika utseende. Eftersom de ofta är tillgängliga i mindre mängder kan man skapa plagg som är mer unika och personliga än massproducerade kläder. Det ger också en möjlighet att vara mer kreativ och experimentera med olika färger och mönster.

En tredje fördel med deadstock-tyg från high-end-brands är dess kvalitet. Deadstock-tyg tillverkas vanligtvis med samma standarder och kvalitet som modeföretagets andra material. Därför kan plagg som skapas med deadstock-tyg ofta ha en högre kvalitet än massproducerade kläder.

Slutligen är deadstock-tyg också ekonomiskt fördelaktigt. Då materialen redan finns tillgängliga är det ofta billigare att köpa deadstock-tyg än nyproducerat. Du kan hitta otroliga kvaliteter till bra priser.

Sammanfattningsvis är deadstock-tyg en hållbar och kreativ lösning att minska avfallet och skapa unika plagg samtidigt. Det är också ett sätt för konsumenter att bidra till en mer hållbar modeindustri genom att välja plagg som är tillverkade med denna metod.

BetalsättI vår webbshop kan du betala med Visa, Mastercard, American Express, Swish eller på faktura. Betala direkt eller på delbetalning och få dina varor levererade till närmaste utlämningsställe eller direkt hem till dig. För företag kan vi leverera direkt till leveransaddressen.

Du kan även beställa hemleverans eller välja att hämta upp dina varor i någon av våra butiker.

 

Kontaktuppgifter

Butiksadress:
S:t Paulsgatan 3 & 19
Stockholm

08-714 99 11
St. Paulsgatan 3: [email protected]
St. Paulsgatan 19: [email protected]

ÖPPETTIDER

Mån-Fre: 11-18
Lördag: 11-16
Söndag: 12-16

Öppettider helgdagar

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

Mailaddress:
 
 

Du kan såklart när som helst avbryta din prenumeration!

Läs mer om hur vi hanterar dina uppgifter här.

Copyright © 2009-2024 tygverket | E-post: [email protected] | Telefon: 08-7149911


Lägger till i kundvagnen

  • x