Vårsolen är här!

Nu nalkas sommaren - äntligen! Den senaste veckorna har vi haft snöstorm, regn och slutligen värmande vårsol. Lagom till de soliga, ljusa dagarnas återkomst tänkte vi uppmärksamma alla de olika mörkläggningstyger vi har.

Visst är det skönt med sol och ljusa dagar men i maj varje år får vi alltid besök av mången kund som insett att solen är härlig när en ligger på stranden - men inte tidigt i ottan med några timmars sömn kvar innan jobbet!

Om du scrollar nedåt kan du se några exempel på mörkläggningsgardiner sydda i Tygverkets sömnadsateljé. Om du vill få gardiner, dynor, kuddar eller dylikt uppsytt hos oss, maila oss gärna till [email protected]. Här kan du se fler exempel på inredningslösningar av oss på Tygverket.

Black Out Mörkläggningstyg

Ett stelare, mer ”papprigt” mörkläggningstyg som är vävt i svart eller off white och täckt med plastig yta på ena sidan. Tyget faller inte lika mjukt som våra andra mörkläggningstyger, tänk mer rullgardin.

Används till:

>> Som foder till hissgardin eller 1700-talsrullgardin.

>> Snabb mörkläggning genom att slå öljetter i hörnen och fästa över fönstret med krokar.

Färger: Off White/Svart eller Vit/Off White
Material: 100% polyester
Bredd: 140cm
Tvättas i 30C

Mörkläggningstyg i flera färger och bredder

Ett mjukt mörkläggningstyg i flera färger - du väljer mellan 150cm eller 300cm tygbredd. Vid den bredare tygbredden kan tyget vändas, dvs tygbredden blir gardinens höjd. Då kan du sy extra Breda gardiner.

Används till:

>> Som gardin eller foder till gardin. Tyget används gärna tillsammans med tunna, skira tyger på en tvåspårsskena i tak eller vägg.

Färger: Off White, Svart eller Vit
Material: 100% polyester
Bredd: 150cm eller 300cm
Tvättråd: 30C Fintvätt.

Enfärgat Mörkläggningstyg i många färger

Ett mjukt mörkläggningstyg i många färger med 150cm tygbredd. Tyget har liksidig avig- & rätsida.

Används till:

>> Som gardin eller foder till gardin. Tyget används gärna tillsammans med tunna, skira tyger på en tvåspårsskena i tak eller vägg.

Färger: Gråblå, Gul, Lavendel, Ljusgrön, Orange eller Petrol
Material: 100% polyester
Bredd: 150cm
Tvättråd: 30C Fintvätt.

Mörkläggningstyg Struktur

Ett mjukt mörkläggningstyg i många färger med vävd struktur på rätsidan. Strukturen används med fördel in mot rummet för att ge en mer "levande" känsla till mörkläggningstyget.

Används till:

>> Som gardin eller foder till gardin. Tyget används gärna tillsammans med tunna, skira tyger på en tvåspårsskena i tak eller vägg.

Färger: Ljusgrå, Mörkgrå, Ljus Mullvad, Cream, Ljuslila, Mörkblå, Blå, Off White, Cerise, Orange, Solgul, Ljusblå, Linne, Vinröd, Rost, Smaragdgrön eller Ljus Oliv.
Material: 100% polyester
Bredd: 145cm
Tvättråd: 30C Fintvätt.

Mörkläggningstyg Melerad

Ett mjukt mörkläggningstyg i flera färger med melerad, något ojämn rätsida.

Används till:

>> Som gardin eller foder till gardin. Tyget används gärna tillsammans med tunna, skira tyger på en tvåspårsskena i tak eller vägg.

Färger: Gråblå, Ljusgrå, Vit, Beige eller Mint
Material: 100% polyester
Bredd: 150cm
Tvättråd: 30C Fintvätt.

Om våra mörkläggningstyger

Det är svårt att mäta hur mycket solljus de olika slags tygerna stänger ute men ljusa färger mörklägger några procent mindre än mörkare nyanser. Alla mörkläggningstyger förutom Black Out är mjuka, följsamma och har vackert fall. Dessa mörklägger till ca 80-90% och kan även kallas för "mörkläggande gardinfoder". Black Out Mörkläggningstyg är det tyget som, med sin plastade yta, mörklägger till 100%.

Kom även ihåg att gardinuppsättningen och avståndet mellan fönster och gardin påverkar mörkläggning. Ju mer plats och glipor solljuset har att ta sig igenom - desto mindre mörkläggning.

Gardinskola på Youtube med Kajsa!

Har du sett att vi har en YouTube-kanal?

Klicka på bilderna nedan så kommer du tills Kajsas gardinskola. Här lär du dig mer om olika skenor, veckband, gardinuppsättningar och även hur du tar mått för gardiner.

 

Tunna, fäljsamma tyger kan användas som gardiner för att filtrera ut de starkaste solstrålarna, eller i kombination med ett lager mörkläggningstyg. Då kan du välja att ha tunt & skirt eller att blockera ut ljuset - som du ser på bilden ovan av SaltX Technologys lokaler här i Stockholm. Två takskenor används - en skena för två gardinlängder tunt, genomsläppligt tyg och en skena med mörkläggningstyg eller ett likande tyg såsom sammet. Bra för sovrummet som kontoret!

>> Här hittar du alla våra tunna & skira tyger.

Mörkläggning & Wave-gardin med djupa veck

Här har vi sytt upp volymiösa gardiner med djupa, mjuka veck i Enfärgat Mörkläggningstyg. Tyget är uppsatt med ett Wave-system i en väggskena. En wave-uppsättning gör att vecken alltid har samma distans från varandra och skapar en "färdigveckad gardin". Wave kan sys med olika mellanrum mellan vecken - ju större mellanrum desto djupare veck.

Mörkläggning med Monsoon-band & Stång

Här ser du en annan lösning för gardinuppsättningen: Monsoon-band!

Oftast använder vi veckband och fingerkrokar till våra gardiner, men om du har en stång kan du använda s.k. Monsoon-band. De ger ett luftigt uttryck som liknar att sy en kanal i tyget. Med detta band glider gardinen dock lättare på stången - och du behöver dessutom någon decimeter mindre tyg!

Gardinen på bilden är en fodrad gardin i Mimos Inredningstyg med foder i matchande Mörkläggningstyg Struktur.

 

Följ och tagga oss gärna!

Det är ju så roligt att se vad tygerna i våra butiker blir i slutändan! Om du mixat & matchat med något eller några av våra tyger, tagga oss gärna (@tygverket) på Instagram eller Facebook!

 

BetalsättI vår webbshop kan du betala med Visa, Mastercard, American Express, Swish eller på faktura. Betala direkt eller på delbetalning och få dina varor levererade till närmaste utlämningsställe eller direkt hem till dig. För företag kan vi leverera direkt till leveransaddressen.

Du kan även beställa hemleverans eller välja att hämta upp dina varor i någon av våra butiker.

 

Kontaktuppgifter

Butiksadress:
S:t Paulsgatan 3 & 19
Stockholm

08-714 99 11
St. Paulsgatan 3: [email protected]
St. Paulsgatan 19: [email protected]

ÖPPETTIDER

Mån-Fre: 11-18
Lördag: 11-16
Söndag: 12-16

Öppettider helgdagar

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

Mailaddress:
 
 

Du kan såklart när som helst avbryta din prenumeration!

Läs mer om hur vi hanterar dina uppgifter här.

Copyright © 2009-2024 tygverket | E-post: [email protected] | Telefon: 08-7149911


Lägger till i kundvagnen

  • x