Liberty: Ett Historiskt Modehus

Lite Historia...

Liberty London är ett varuhus på Great Marlborough Street i London som byggdes på 1920-talet på uppdrag av företagets grundare Arthur Lasenby Liberty. Kanske är Liberty London mest känd för sina tolkningar och spridningen av Art Noveau och Art Deco inom inredning och mode; fortfarande kallas stilen Art Noveau ibland för "Liberty Style" i England.

Design och tillverkning av textilier sker nu genom Liberty Fabrics - fantastiska kvaliteér som vittnar om hantverksskickligheten hos Liberty Fabrics leverantörer. Några av de kvalitéer ni kan hitta hos oss på Tygverket är Tana Lawn™, Bomullspoplin, Crêpe de Chine, Belgravia Silk Satin mm.

Varuhuset står fortfarande på samma plats, hela sex våningar fyllt av fantastiska klassiska kollektioner av textiltryck och inredning men även kreationer från nutidens mest kreativa designers. Väl värt ett besök, kort sagt!

 

 

Kingdom Kensington Crêpe de Chine

Crêpe de Chine

Liberty Fabrics 16 momme crêpe de chine är mödosamt tryckt av textilexperter i Italien och är en av de bästa sidentygerna till vardag eller fest– den är utan ansträngning lyxig, med en lätt drapering som har gjorts mer hållbar genom sin matta, lite grova yta. Prova att använda crepe de chine för att skapa en louche-effekt med vida byxor och löst skräddade skjortor, eller med räfflad ärm och volang för en romantisk känsla.

Användningsområde: Blusar & skjortor, klänningar; aftonklänningar, omlottklänningar, tunikor mm, tunnare byxor.

Tygbredd: 140 cm
Tryckbredd: 137 cm
Vikt: 67g /m2
Tvättråd: Kemtvätt

Belgravia Silk Satin

Sidensatinet Belgravia Silk Satin är en tät och mjuk sidensatin utvecklad av Liberty Fabrics och tryckt i Italien. Tätheten är 16 momme och tyget är speciellt framtaget för sin glänsande drapering och smidighet tillsammans med en lysande färgupptagningsförmåga och lyxigt högblank yta.

Användningsområde: Blusar & skjortor, klänningar; aftonklänningar, omlottklänningar, tunikor mm, tunnare byxor.

Tygbredd: 140 cm
Tryckbredd: 137 cm
Vikt: 37g/m2
Momme Vikt: 16 mm
Tvättråd: Kemtvätt

Grosvenor Voyage Cotton Poplin

Piccadilly Cotton Poplin

Piccadilly Bomullspoplin är tryckt i Liberty Fabrics eget tryckeri  i norra Italien på klassisk bomullspoplin. Tyget är ett vävt tyg med en behaglig känsla och trådtäthet. Bomullspoplinen kännetecknas av den naturliga känsla och  andningsförmåga hos naturliga fibrer såsom bomull som gör tyget perfekt att bära under alla årstider. 

Användningsområde: Blusar & skjortor, barnkläder, underkläder, klänningar; aftonklänningar, omlottklänningar, tunikor mm, tunnare byxor, örngott & sängkläder, lapptäcken.

Tygbredd: 146 cm
Tryckbredd: 146 cm
Vikt: 110g/m2
Tvättråd: 30C Fintvätt, ej torktumlare eller blekmedel.

Tana Lawn™

Liberty Fabrics Tana Lawn™-bomull är ett tyg byggt av besatthet, fulländat till ett modernt produktionsmästerverk genom en skräddarsydd process som har utvecklats under ett sekel. Tryckt i Libertys alldeles egna tryckeri Liberty, beläget mellan Milano och Comosjön i norra Italien, kombinerar Tana oöverträffad  sidenliknande touch, unik utskriftskvalitet och slående färgkraft. Maskintvättbar och hållbar nog för dagligt slitage, den kan användas för att skapa allt från enkla toppar och underdelar till spektakulära statement-plagg.

Användningsområde: Blusar & skjortor, barnkläder, underkläder, klänningar; aftonklänningar, omlottklänningar, tunikor mm, tunnare byxor, örngott & sängkläder, lapptäcken.

Tygbredd: 137 cm
Tryckbredd: 137 cm
Vikt: /m2
Tvättråd: Tyget krymper inte i tvätt. Tvättas i 40° utan blekmedel eller torktumling
Oeko-tex 100 certifierad: testad för skadliga ämnen

Folk Tails Lantana

Lantana

Lantana är ett härligt Liberty-tyg med en lyxig mellanviktskänsla. Den blandar överdådig ull och bomull för en finish som draperar vackert samtidigt som den ger en smickrande twill-struktur. Lantana kan tvättas i maskin och är mjukt att beröra. Den är väl lämpad för både vardagskläder och loungekläder – använd den för att skapa en chic oversize skjorta och vida byxor, eller supermysiga matchande top och byxa.

Användningsområde: Blusar & skjortor, barnkläder, underkläder, klänningar; aftonklänningar, omlottklänningar, tunikor mm, tunnare byxor, örngott & sängkläder, lapptäcken.

Material: 80% långfibrig bomull, 20% ull
Tygbredd: 146 cm
Vikt: 183g/m2
Tvättråd: Tvättas i Ulltvätt, 30° utan blekmedel eller torktumling, hängtorkas

York Tencel

York Tencel är tillverkad av en hållbar Lyocell-bas som kombinerar termisk reglering, fuktabsorption och andningsförmåga med en mjuk och slät finish. Liberty Fabrics Lyocell kommer från träfibrer som skördats från hållbart skötta skogar. York Tencel, tryckt i Italien, är ett smart och hållbart tyg som hyllas för sin effektiva och miljömässigt ansvarsfulla produktionsprocess med slutna kretslopp, såväl som dess mjuka drapering och supersläta yta - perfekt för exakta tryck!

Användningsområde: Blusar & skjortor, barnkläder, klänningar; ex. omlottklänningar, tunikor mm, tunnare byxor, örngott & sängkläder, lapptäcken.

Tygbredd: 145 cm
Tryckbredd: 140 cm
Vikt: -/m2
Tvättråd: 30C Fintvätt, ej blekmedel eller torktumling.

BetalsättI vår webbshop kan du betala med Visa, Mastercard, American Express, Swish eller på faktura. Betala direkt eller på delbetalning och få dina varor levererade till närmaste utlämningsställe eller direkt hem till dig. För företag kan vi leverera direkt till leveransaddressen.

Du kan även beställa hemleverans eller välja att hämta upp dina varor i någon av våra butiker.

 

Kontaktuppgifter

Butiksadress:
S:t Paulsgatan 3 & 19
Stockholm

08-714 99 11
St. Paulsgatan 3: [email protected]
St. Paulsgatan 19: [email protected]

ÖPPETTIDER

Mån-Fre: 11-18
Lördag: 11-16
Söndag: 12-16

Öppettider helgdagar

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

Mailaddress:
 
 

Du kan såklart när som helst avbryta din prenumeration!

Läs mer om hur vi hanterar dina uppgifter här.

Copyright © 2009-2024 tygverket | E-post: [email protected] | Telefon: 08-7149911


Lägger till i kundvagnen

  • x