Gardinskola -introduktion:

Behöver du tyg i fönstret? Strålar solen in och väcker dig, eller känns det bara helt kalt och omysigt? Gardiner gör underverk för de flesta hem, men kan kännas lite snårigt i början, vad ska man välja? Monteringsalternativen är många! Val mellan skenor och stänger, krokar och veckband och för att inte tala om tygvalet! Det finns ju hur mycket som helst att ta hänsyn till. Vi ska försöka hjälpa dig på traven med en liten serie inlägg – en slags gardinskola! Så, låt oss börja med Gardinskola -introduktion.

FUNKTION

Det första du ska fråga dig är vad du vill få ut av dina gardiner?

Är det mörkläggning du vill åt? Ska tygerna dämpa ljudet? Känner du att du behöver lite insynsskydd?

-När kunder kommer in till oss och vill ha hjälp med gardiner brukar vi fråga vilken FUNKTION de är ute efter. På så sätt kan vi börja nysta upp vad som är viktigast för just dem. En bra start är alltså att ställa dig frågan varför du vill ha gardiner?

Förutsättningar

Det andra du behöver tänka på är vad du har för förutsättningar. Hur ser det ut hemma hos dig? Har du öppna ytor med många stora glaspartier, eller befinner du dig i en stuga med några små fönster? Finns det tillräckligt med yta för att parkera gardiner, eller är varje tillgänglig plats redan upptagen av konstverk på väggarna? Dessutom, är det tillräckligt med utrymme både framför och bakom där du planerar att placera dina gardiner? Står du inför utmaningar som stora möbler eller bokhyllor som är placerade precis bredvid fönstret?  Alla dessa aspekter är viktiga att väga in när du tar beslut om ditt gardinsystem.

 

Gardinskola -introduktion

Utseende

Till sist har vi frågan om design. Hur vill du att det ska se ut? Vad har du för övrig inredning? är tanken att gardinerna ska matcha eller bryta av? Vilken stil präglar ditt hem? Gillar du det sobra och avskalade, eller föredrar du en maximalistisk kaosstil? För att vägleda dig rekommenderar vi att du tar dig tid att bläddra igenom inredningsinspiration och reflekterar över vad som verkligen gör dig glad eller i vilka miljöer du känner dig mest avslappnad.

Om du finner detta beslutsvägande svårt finns det en tjänst hos oss som du kan dra nytta av. Vår erfarna inredare, Maria, erbjuder hembesök där hon ger personlig konsultation. Denna tjänst kostar 5000 kr och inkluderar uppmätning, förslag på tyg, med en titt på tygprover samt förslag på lämpliga gardinlösningar specifikt anpassade för dig. Efter besöket får du ett dokument med mått, idéer och förslag skickat till din e-post. Därefter kan du ta med detta underlag till vår butik på S:t Paulsgatan 19 för att beställa tyget och få professionell hjälp med att ordna en sömnadsorder. Du får även kontaktuppgifter till vår montör om du önskar att få gardinerna monterade, så att du enkelt kan boka montering privat.

Maila [email protected] för att boka ett besök!

Maria håller också inredningskurser! läs mer här

Gardinskolan -introduktion

I våra hem är gardiner inte bara dekorativa element; de spelar en avgörande roll i att skapa en behaglig atmosfär och erbjuda praktiska funktioner. I denna serie blogginlägg, som vi kallar Gardinskolan, kommer vi att utforska världen av gardiner och deras mångsidiga egenskaper, från deras praktiska funktioner till förutsättningarna som påverkar deras utseende.

Gardinerna har utvecklats långt bortom att bara vara fönsterdekorationer. Vi kommer att granska hur de kan tjäna som effektiva ljuddämpare, solskydd och isolerande element. Genom att förstå de olika typerna av gardiner och deras material kan vi optimera deras funktion för att passa våra individuella behov och skapa en mer bekväm och energieffektiv inomhusmiljö.

När det kommer till gardinernas utseende kan små detaljer göra stor skillnad. Genom att kombinera färger, mönster och texturer kan vi skapa unika uttryck och ge personlighet åt våra hem.

I den här serien av blogginlägg kommer vi att utforska världen av gardiner på djupet, från deras praktiska funktioner till de estetiska övervägandena. Oavsett om du letar efter energieffektiva lösningar, ljuddämpande egenskaper eller helt enkelt vill förbättra ditt hem med stil, kommer vi att ge dig insikter och inspiration för att göra välgrundade val när det gäller gardiner med funktion och stil. Häng med på den spännande resan genom gardinernas värld.... Detta är bara Gardinskola -introduktion. Fortsättning följer!

 

Vi hjälper dig gärna med tips och råd och vi syr även upp efter dina mått i vår sömnadsateljé. Välkommen in i butiken på S:t Paulsgatan 19!

 

Följ och tagga oss gärna!

Det är ju så roligt att se vad tygerna i våra butiker blir i slutändan! tagga oss gärna (@tygverket) på Instagram eller Facebook!

BetalsättI vår webbshop kan du betala med Visa, Mastercard, American Express, Swish eller på faktura. Betala direkt eller på delbetalning och få dina varor levererade till närmaste utlämningsställe eller direkt hem till dig. För företag kan vi leverera direkt till leveransaddressen.

Du kan även beställa hemleverans eller välja att hämta upp dina varor i någon av våra butiker.

 

Kontaktuppgifter

Butiksadress:
S:t Paulsgatan 3 & 19
Stockholm

08-714 99 11
St. Paulsgatan 3: [email protected]
St. Paulsgatan 19: [email protected]

ÖPPETTIDER

Mån-Fre: 11-18
Lördag: 11-16
Söndag: 12-16

Öppettider helgdagar

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

Mailaddress:
 
 

Du kan såklart när som helst avbryta din prenumeration!

Läs mer om hur vi hanterar dina uppgifter här.

Copyright © 2009-2024 tygverket | E-post: [email protected] | Telefon: 08-7149911


Lägger till i kundvagnen

  • x