juni 14, 2021 |

Denna månad är Månadens Tygverkare Amanda!

Många finns det här på Tygverket som älskar sömnad och/eller möbeltapetsering. Om du följer oss på Instagram kan du se vad vi själva syr under taggen #syttpåverket. Månadens Tygverkare är en ganska ny företeelse här på Tygverket. Det kan vara en person som jobbar eller jobbat här på Verket, eller kanske en av våra kunder som vi tycker är inspirerande!

Amanda är vår fantastiska butikschef i vår ”lilla” butik på St. Paulsgatan 3 i Stockholm. Du kanske har träffat på henne i butiken, gått en av hennes workshops eller sett henne i vår Youtube-kanal? Nedan kan du se alla videor Amanda har gjort!

Till vänster: Morfar och Amanda 1993, till höger: Amanda i sin sömnadsstudio, 2016.

Amanda har sytt sedan hon var 4 år gammal – första klänningen tillverkades med häftklamrar och lakansväv! Amandas mamma sydde och stickade alla Amandas kläder, så det fanns någon att lära sig av. Första egna symaskinen kom vid 12 års ålder. Farfar, som var antikhandlare i England, skickade i samma veva en låda symönster och då föddes Amandas intresse för 20-70-talens popkultur, former, mönster och modeller. Intresset för sömnad och historiska plagg ledde till mönsterkonstruktion på gymnasiet och historiestudier i London.

Från 2008 har hon jobbat här på Tygverket och håller till i vår butik på St. Paulsgatan 3 var vi har Amandas favoriter – siden & bomull från Liberty Fabrics och härliga 60-talsinspirerade mönster från Orla Kiely och Jobs Handtryck. Även Viola Gråsten som är en stor favorit, och mycket mer.

Med ett brinnande intresse för vintage blir det mycket loppisar och andrahandsbutiker på fritiden. Amanda samlar även på vinylskivor och spelar som DJ i duon Uppgång & Fall när hon inte konstruerar och syr en kollektion av jackor med väverskan Miriam Parkman.

Till vänster: Amanda som DJ, till höger: jackor i samarbete med Miriam Parkman.

Då Amanda sytt nästan varje dag sedan 12-årsåldern blir det ju såklart en del sömnad privat också – räkna med att Amanda sytt praktiskt taget hela sin garderob!

Amanda får ofta frågor om vad en ska börja med att sy om en inte sytt på länge eller inte sytt alls tidigare. Så om du planerar att sätta igång med något sömnadsprojekt till sommaren är Amandas tips: Våga sy något du verkligen vill ha och låt det ta tid. Det behöver inte bli perfekt, en lär sig mycket på vägen.

Andra tips från Amanda:

* Kolla in Tygverkets och andras videor på Youtube för tips och tricks, och att låta sig inspireras av andra sytokiga på tex. Instagram.

* Gör ett testplagg, sk. Toille, innan du klipper till av det riktiga tyget

* Sist men inte minst: Var inte rädd att göra fel – du lär dig alltid något av det!

Här hittar du några av alla de videor som Amanda gjort på Tygverkets Youtube-kanal!

Sist men inte minst: Var inte rädd att göra fel – du lär dig alltid något av det!

BetalsättI vår webbshop kan du betala med Visa, Mastercard, American Express, Swish eller på faktura. Betala direkt eller på delbetalning och få dina varor levererade till närmaste utlämningsställe eller direkt hem till dig. För företag kan vi leverera direkt till leveransaddressen.

Du kan även beställa hemleverans eller välja att hämta upp dina varor i någon av våra butiker.

 

Kontaktuppgifter

Butiksadress:
S:t Paulsgatan 3 & 19
Stockholm

08-714 99 11
St. Paulsgatan 3: [email protected]
St. Paulsgatan 19: [email protected]

ÖPPETTIDER

Mån-Fre: 11-18
Lördag: 11-16
Söndag: 12-16

Öppettider helgdagar

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

Mailaddress:
 
 

Du kan såklart när som helst avbryta din prenumeration!

Läs mer om hur vi hanterar dina uppgifter här.

Copyright © 2009-2024 tygverket | E-post: [email protected] | Telefon: 08-7149911


Lägger till i kundvagnen

  • x