Äntligen: Allt du behöver för att börja (eller fortsätta) brodera!

Denna höst har vi samlat ihop alla varor vi har för just broderi. Dessutom har vi några nyinkomna garner och broderikit från Japan - perfekt till de mörka vinterkvällarna framöver!

Boken Lappat & Lagat av Kerstin Neuemüller

Laga dina egna plagg med broderi!

Här kan du lära dig hur du lagar dina egna plagg! I boken visar Kerstin hur du syr på knappar, gör knapphål, lagar revor och hål - allt med praktiska och vackra stygn! Du får tips och inspiration hur du använder olika handsydda och maskinsydda stygn för att laga eller fräscha upp din garderob. Boken har 204 sidor, är på svenska och är bunden så att du kan ha den liggandes öppen medan du syr!

Om du känner igen Kerstins namn så är hon även en av författarna bakom boken Indigo som visar hur du färgar med indigo-blad och pigment!

Shashiko & Kogin

Shashiko och Kogin är två japanska broderigarner som vi precis fått in till butiken på St. Paulsgatan 3 i Stockholm! Båda garner används till broderi - både för att lappa och laga och som ren dekoration!

På bilden ser du Elminas provbroderi i Kogin-garn på stadigt vävt tuskaftstyg. Kogin Broderigarn är lite tjockare än Sashiko, så passar till broderier där garnet ska vara lite stadigare. Till skillnad från broderigarn från DMC, som använts länge här i Sverige, är dessa garner inte glansiga, utan matta. De finns som enfärgade eller melerade nyanser.

Som nål rekommenderar vi Sashiko-nålar eller broderinålar med större ögla, såsom Chenille-nålar från Merchant & Mills.

Prov sytt med Kogin broderigarn

Broderad portmonnä i tekniken Kogin-Sashi

Kit för nåldynan Hitomesashi

Klassikern: DMC-garn!

Vare sig du har provat på att brodera på mellanstadiet eller är en erfaren brodös så har du definitivt någon gång använt detta brodergarn från DMC! Garnet används ofta till korsstygn på aida-väv eller i kombination med ullgarner i yllebroderi mm. Garnet är tillverkat i 100% merceriserad bomull så har en vacker lyster och glans. Dessutom finns det i otroligt många färger och nyanser!

Sashiko Synålar

Kogin Synålar

Tips till broderiprojektet

Om en inte har broderat mycket tidigare kan det kännas övermäktigt med alla olika sybehör en kan använda sig av. Här kommer en liten tips-lista om vilka nålar som passar till vad:

Ska en brodera fritt är en broderiram ett fantastiskt redskap - du riskerar inte att dra ihop tyget när du broderar. Sedan skulle vi även tipsa om en tråd-sax, till exempel Wide Bow Scissors från Merchant & Mills - liten och behändig och får plats i alla sy-etui!

Glad sömnad!

BetalsättI vår webbshop kan du betala med Visa, Mastercard, American Express, Swish eller på faktura. Betala direkt eller på delbetalning och få dina varor levererade till närmaste utlämningsställe eller direkt hem till dig. För företag kan vi leverera direkt till leveransaddressen.

Du kan även beställa hemleverans eller välja att hämta upp dina varor i någon av våra butiker.

 

Kontaktuppgifter

Butiksadress:
S:t Paulsgatan 3 & 19
Stockholm

08-714 99 11
St. Paulsgatan 3: [email protected]
St. Paulsgatan 19: [email protected]

ÖPPETTIDER

Mån-Fre: 11-18
Lördag: 11-16
Söndag: 12-16

Öppettider helgdagar

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

Mailaddress:
 
 

Du kan såklart när som helst avbryta din prenumeration!

Läs mer om hur vi hanterar dina uppgifter här.

Copyright © 2009-2024 tygverket | E-post: [email protected] | Telefon: 08-7149911


Lägger till i kundvagnen

  • x